duminică, 7 septembrie 2014

ASTA E PENTRU...



           Asta e pentru toate ideile pe care le-am lăsat să-mi scape sperând că vor reveni cândva. E pentru o viaţă lungă şi fericită, pentru o moarte uşoară şi liniştită, pentru un om sincer şi drag, pentru a rămâne mereu pozitiv şi a testa doar atitudinile negative.
          Este pentru prietenii pe care nu-i mai avem lângă noi. Cei care dintr-un motiv sau altul şi-au despărţit paşii de ai noştri. Pentru prietenii care ne-au văzut în cele mai bune zile şi au avut grijă de noi în cele mai rele, dar nu ar putea face o diferenţă prea mare. Pentru oamenii în care avem încredere şi care au grijă de noi. Pentru îmbăţişările pe care le preţuim mult prea puţin, pentru oamenii pe care îi luăm de buni fără a-i preţui îndeajuns sau a le mulţumi în felul nostru infantil şi simplu.
          Asta e pentru o jumătate de oră în Rai înainte ca diavolul să ştie că am murit. Pentru visele pe care le-am făurit şi legăturile de sânge rupte cu brutalitate. Pentru anotimpuri de singurătate şi raze de soare ce ne umple sufletele. Pentru aburi de toate felurile, pentru ploaie şi curcubee şi picuri de rouă şi licăririle pline de speranţă ale soarelui.
          Pentru nopţile nebune, uscate, seci, arzătoare, parfumate, albe, lungi, frumoase pe care nu ni le vom aminti niciodată dar pe care le-am petrecut cu nişte oameni de neuitat.
          Pentru lacrimile vărsate degeaba, pentru zâmbetele furate, pentru spasmele musculare plăcute, pentru jocul mâinilor, pentru limba scoasă vreunui copil dintr-un parc, pentru că nu ai lăsat bătrânii să stea jos în autobus, pentru că te-ai temut de prima injecţie, pentru că ai avut speranţa că într-o zi vei fi cea mai frumoasă prinţesă sau un astronaut priceput. Pentru că ai plâns după Moşu’ şi pentru că urăşti Paştele.
          Pentru că până acum ai descoperit viaţa în toate modurile pe care le-ai vrut şi pentru că ştii că vei mai găsi de două ori pe atâtea. Asta e pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu