sâmbătă, 6 septembrie 2014

FĂT FRUMOSUL SECOLULUI XXI




          Nu e el chiar un cavaler în armură preţioasă şi n-are nici cal alb. În cel mai bun caz un motor. Nu salvează domniţe din turnuri ferecate. Poate salvează doar copile ce s-au ascuns după ziduri de temeri şi incertitudini. N-o fi nici cel mai înalt, nici cel mai musculos şi poate nici curajul nu e punctul lui forte, însă găsit la momentul potrivit şi asimilat cu grijă şi puţină pâine, poate fi un adevărat elixir.
          
           De ce?
 Păi pentru că la urma urmei, tot un Făt-Frumos este şi el...
            
         Se doreşte curtat, vrea să ştie că e ’idolul la femei’, vrea să fie măgulit de insistenţele domnişoarelor leşinate după caii putere şi pantalonii de piele, însă uneori vede dincolo de apaticele alea obişnuite un ceva-altceva.
          Şi atunci începe el să curteze. Să trimită un mesaj, să apese mai tare pedala de acceleraţie, doar, doar reuşeşte să cucerească. E normal, e instinct animalic în cea mai pură stare şi e chiar simpatic modul uşor copilăros în care îşi încearcă puterile. Şi scoate absolut toate armele din dotare. De la priviri galeşe la zâmbete largi şi atentate la buzele femeii în cauză.
          În mod clişeic, portretul nu se potriveşte perfect cu cel atât de des descris în basme. N-are păr lung şi blond care se joacă cu orice adiere. Are ceva cafeniu cu irizaţii fine aurite şi nu-i deloc lung. E doar ciufulit de somn. Iar ochii nu-s albaştri ca cerul în miez de primăvară. Sunt ceva cerneală uscată pe covor combinată cu un gri intens şi oarece urme de negru. N-are braţe puternice şi maxilar proeminent. Mai degrabă un trupuşor firav de copilaş abia trecut de 20 de ani. Iar pentru că vârsta e total şi complet irelevantă, nu o arată nici măcar când flirtul şi adrenalina prea multor plimbări îi oboseşte creieraşul.
          Nu e perfect. Nici măcar nu bate spre perfecţiune. E egoist şi uşor narcisist, vorbeşte degajat despre orice plăceri carnale, vrea escapade în miez de noapte şi să se plimbe pe munţi vreme de trei zile şi trei nopţi.
          Ar putea părea un ciudat cu acte în regulă, dar dacă treci de glume şi dinţii perfect albi pe care îi afişează de câte ori are ocazia, poate prinzi un sufleţel ce se aşteaptă invitat să se joace cu orice se ascundea după zidurile pe care le-a dărâmat ăsta curajosu’. Sau alt curajos care i-a luat-o înainte şi el se bucură doar de izbânda altuia. Nu va ştii niciodată oricum ce-i al lui, aşa că, hai să vedem cum e cu feţii frumoşi din secolul XXI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu