luni, 3 noiembrie 2014

FERICIRE



          Foarte relativă fericirea asta. Pentru unii e doar o cafea dimineaţa, în timp ce alţii au nevoie de nenumărate dovezi de afecţiune şi siropării din astea.
Fericire e când văd toată lumea de care mi-era cândva frică ascunsă în ochii tăi. Când ştiu că salvarea poate veni din cele mai nebănuite părţi.
          Fericirea sunt oamenii care rămân orice ar fi. Cei care nu se sperie de zilele mai puţin frumoase şi ascultă şi sfătuiesc. Care ştiu că uneori cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să nu faci nimic. Doar să priveşti şi să ţii strâns între două păturici ce contează cel mai mult.
          Fericire e momentul în care apare exact cine trebuie în lumina palidă a câtorva lumânări. Când mă scufund în jerseul tău şi aroma parfumului nou cu care încă nu am făcut cunoştinţă mă adoptă şi mă pierd de tot în ţesătura înţepătoare, protejată şi ferită de orice ar putea părea dureros.
          Fericire e să ştii să eşti dorit şi îndrăgit. Fie, printre aburi de alcool şi miros de tutun. Printre greşeli şi orgolii aruncate la gunoi în dimineaţa următoare. E conştiinţa faptului că absolut nimic nu poate să fie destul de aiurea încât să alunge ceva-ul acela care se încăpăţânează, al naibii, să dăinuie peste vreme.
          Fericire e ziua de toamnă căreia nu-i dădeai nici o şansă la mai bine, dar care totuşi se dovedeşte a fi exact cum trebuie. Zi ce se asortează perfect cu un anumit moment din primăvară în care două suflete s-au legat cu dorinţă şi încredere.
          Fericire e să simţi înăuntrul tău pulsând simţăminte şi adevăruri netăgăduite pe care nu ţi le poate lua nimeni nicicum. Să ştii că din cap până în picioare eşti o adunătură mică mică de lacrimi şi broboane de transpiraţie care vindecă şi liniştesc.
          Fericire e un zâmbet adormit adresat unei mame ce urmează să plece o săptămână şi face din asta ditamai evenimentul. Fericire este să nu înţelegi de ce caută câteva minute în care să-ţi vadă ochii chiar dacă între timp te ceartă că iar ai venit acasă mirosind a fum. Să ajungi pe la 4 dimineaţa spăşită pentru că te aşteaptă îngrijorată deşi ştie bine unde şi cu cine pierzi nopţile. Să-ţi iei ceaiul şi să zâmbeşti mulţumitor că încă te mai ceartă pentru nimicuri din astea. Iar mai presus, să conştientizezi cât de mult îţi vor lipsi într-un an toate privirile dezaprobatoare de la răsărit căci ai întârziat mult peste ora promisă.
          Fericită e ziua leneşa ce începe în ritm molatec dar continuă cu aplomb luând cu asalt fiinţa ta înfofolită în două jersee şi cizme urâte dar călduroase din cale-afară. Ziua căreia îi dai şansa să fie cea mai bună pentru că pur şi simplu soarele a răsărit încrezător.
          Fericire e să răspunzi bine la nenorocita aia de oră de istorie pentru care te-ai tot pregătit şi să simţi că profuse uită cu drag la tine. Pe bune cu drag, nu pentru că ai participat la concursuri şi i-ai făcut pe plac un semestru lung şi obositor.
          Fericire e să zâmbeşti răutăcios că alţii au luat o notă mică şi să te simţi vinovat doar o secundă. Pentru că apoi îţi dai seama că defapt nu îţi pasă absolut deloc şi răzi pe sub bancă împreună cu 2-3 femei dragi.
Fericirea mea cea mai mare are un nume şi un zâmbet fermecător!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu